Brommerverzekering Brommerverzekering TOP 5


De beste brommerverzekeringen

Een brommerverzekering of scooterverzekering is een verplichte verzekering en dekt standaard de schade die u met de brommer of scooter toebrengt aan anderen. Er zijn verschillende bromfietsverzekeringen en scooterverzekeringen mogelijk namelijk:

  • de wettelijke aansprakelijkheid bromfietsverzekering, vaak ook WA brommerverzekering of WA scooterverzekering genoemd
  • de WA plus brommerverzekering met beperkt Casco
  • de All Risk bromfietsverzekering, dit is een WA bromfietsverzekering plus volledige casco dekking

De premie voor een WA bromfietsverzekering wordt jaarlijks vastgesteld. De WA bromfietsverzekering dekt de schade die je met de brommer toebrengt aan anderen. Wil je echter meer verzekeren, denk aan de schade aan eigen brommer of scooter, of diefstal dan moet je al gauw gaan denken aan een WA-plus of All-Risk bromfietsverzekering.


Vergelijk en kies jouw brommerverzekering

De verschillende bromfietsverzekeraars bieden ook verschillende bromfietsverzekeringen aan. Na het vergelijken van verschillende bromfietsverzekeringen komen er duidelijke verschillen in uiteindelijk te betalen premie en voorwaarden naar voren. Zo zijn er bijvoorbeeld verzekeraars die een hogere premie berekenen voor inwoners van grote steden, maar ook de premies voor vooral aanvullende verzekeringen kunnen aardig schelen. Bij de bromfietsverzekering en scooterverzekering TOP 5 vergelijken we bromfietsverzekeringen en scooterverzekeringen zodat jij de beste en goedkoopste bromfietsverzekering kunt vinden.


De Brommerverzekering TOP 5 (tips)

Uiteindelijk wil iedereen de beste en goedkoopste bromfietsverzekering voor zijn brommer of scooter afsluiten. Bij de scooter en brommerverzekering TOP 5 hebben we de verschillende bromfietsverzekeringen met elkaar vergeleken. Lees onze tips eens door en doe er je voordeel mee.

1. Bepaal wat je wilt verzekeren.

Een brommer WA verzekering is nou eenmaal verplicht voor iedere brommer, maar is een WA verzekering voldoende. Met andere woorden wil je alleen de schade die je met je brommer toebrengt aan anderen verzekeren of wil je meer verzekeren. Denk dan aan schade aan je eigen brommer of scooter en bijvoorbeeld diefstal.

2. Vraag meerdere offertes.

Zeker als je van plan bent om meer dan alleen een WA-dekking af te sluiten is het verstandig om meerdere offertes op te vragen. Uit onze vergelijking is gebleken dat dit een aanzienlijke besparing kan opleveren. Ook bij het afsluiten van alleen een WA-brommerverzekering kunnen er nog verschillen zitten tussen de verschillende brommerverzekeringen.

3. Oversluiten brommerverzekering.

Als je van plan bent om je brommerverzekering over te sluiten en je hebt al één of meerdere jaren zonder schade gereden, dan kun je bij de meeste verzekeraars deze schadevrije jaren meenemen en korting krijgen op je brommerverzekering.

4. Uitsluitingen brommerverzekering.

Bij een opgevoerde brommer of scooter geeft een bromfietsverzekering geen dekking, ditzelfde geldt bij het rijden zonder wettelijk voorgeschreven helm. Zo zijn er nog meer voorwaarden dus houdt hier rekening mee en lees de polisvoorwaarden eens goed door.

5. Type brommer afhankelijk van premie.

De uiteindelijk te betalen premie voor je brommerverzekering is niet alleen afhankelijk van het type brommerverzekering maar ook van het type brommer of scooter. Een bromfietsverzekering voor je automaat is vaak goedkoper in de verzekering dan die voor een brommer met versnelling. Een verzekering voor een snorfiets is vaak weer goedkoper dan de verzekering voor een brommer.