Rechtsbijstandverzekering Rechtsbijstandverzekering TOP 5


De beste rechtsbijstandverzekeringen

Met een rechtsbijstandverzekering kun je jezelf verzekeren van juridische hulp als dat nodig zou blijken. Onder juridische hulp wordt dan ondersteuning van advocaten of juristen verstaan. Door het afnemen van de door de overheid gefinancierde rechtshulp en het toegenomen claimgedrag in Nederland, is de kans steeds groter geworden dat je een rechtsbijstandverzekering nodig kan hebben. De kosten van juridische hulp kunnen al gauw hoog oplopen als je niet verzekerd bent en wel juridische hulp nodig zou hebben. De meeste verzekeraars bieden rechtsbijstandverzekeringen aan voor zowel personen als voor bedrijven.

In Nederland worden de volgende soorten rechtsbijstandverzekeringen aangeboden:

  • Bedrijfs rechtsbijstandverzekering
  • Gezins rechtsbijstandverzekering
  • Motorrijtuigen rechtsbijstandverzekering
  • Verkeers rechtsbijstandverzekering

Binnen deze soorten rechtsbijstandverzekeringen zitten nog verschillen zoals de vorm van rechtsbijstand. Dit kan in natura gebeuren of er kan een bepaald geld bedrag worden uitgekeerd. In Nederland is de rechtsbijstandverzekering bijna altijd een naturaverzekering. De meeste rechtsbijstandsverzekeringen bieden over het algemeen dekking tegen nagenoeg alle geschillen die je kunnen overkomen, maar soms is het mogelijk dat er bepaalde geschillen wel, en andere niet worden verzekerd. Soms kun je hier ook bewust voor kiezen. De prijzen tussen de verschillende rechtsbijstandverzekeringen en tussen de verschillende verzekeraars kunnen aardig verschillen. De rechtsbijstandverzekering TOP 5 heeft getracht een en ander op een rijtje te zetten.


De Rechtsbijstandverzekering TOP 5 (tips)

Als je van plan bent om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten of om je bestaande rechtsbijstandsverzekering over te sluiten lees dan eerst eens onze Rechtsbijstandsverzekering Top 5 tips door.

1. Vraag meerdere offertes op.

Er zijn vele aanbieders van rechtsbijstandverzekeringen. Bijna alle rechtsbijstandverzekeringen kun je direct via het internet afsluiten. Het opvragen van een offerte voor een rechtsbijstandverzekering is dan ook zeer eenvoudig online te doen. Beperk je niet tot het opvragen van maar één offerte bij maar 1 rechtsbijstand verzekeraar, maar vraag meerdere offertes bij meerdere aanbieders. Het aanvragen van een offertes is gratis en er zitten geen verplichtingen aan vast. Het kost je dus niks en kan je een hoop besparen.

2. Kies de juiste rechtsbijstandverzekering.

Er bestaan weldegelijk verschillen tussen de verschillende rechtsbijstandverzekeringen. Vaak is het ook mogelijk één of meerdere onderdelen van dekking uit te sluiten, waardoor een korting op de premie wordt verleend. Bij sommige rechtsbijstand verzekeraars is het mogelijk extra onderdelen te verzekeren als bijvoorbeeld geschillen met de fiscus. Deze extra dekking betekent uiteraard ook extra premie. Welke rechtsbijstandsverzekering je nou moet kiezen is erg afhankelijk van de situatie.

3. Let op de wachttermijn.

In Nederland is het gebruikelijk dat er bij het aangaan van een rechtsbijstandverzekering een wachttermijn van drie maanden wordt opgenomen. Deze drie maanden gaan in na de ingangsdatum van de rechtsbijstandverzekering en binnen deze drie maanden wordt er geen rechtsbijstanddekking verleend. De reden hiervoor is dat de verzekeraars op deze wijze willen voorkomen dat je pas bij een dreigend juridisch geschil een rechtsbijstandverzekering afsluit. Let dus op de wachttermijn die bij de rechtsbijstandverzekering hoort die je wilt gaan afsluiten.

4. Dekking bestaande geschillen.

Geschillen die al bestonden voor de ingang van de rechtsbijstandverzekering zijn nooit gedekt. Het heeft meestal dus geen zin meer om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten als het geschil al bestaat. Dit staat dus geheel los van de wachttermijn die de meeste verzekeraars in acht nemen.

5. Maak gebruik van acties.

Er zijn altijd wel speciale acties en aanbiedingen voor voordelige rechtsbijstandverzekeringen. Er zijn namelijk altijd wel verzekeraars die hun marktaandeel in de rechtsbijstandverzekeringen willen vergroten, waardoor zij tegen zeer aantrekkelijke premies een voordelige rechtsbijstandverzekering aanbieden. Er lijken ook wel steeds meer verzekeraars te zijn die rechtsbijstandverzekeringen aanbieden, dus de concurrentie lijkt ook steeds groter te worden. Veel van deze aanbiedingen en acties worden via het internet aangeboden en bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering kun je hier gebruik van maken.