caravan-icon Caravanverzekering TOP 5


Caravans in alle soorten en maten

Met een caravanverzekering kun je allerlei soorten caravans, vouwkampeerwagens en aanhangers verzekeren. De caravanverzekering is verkrijgbaar is vele soorten en maten. Behalve de verschillende dekkingsvormen zoals:

  • de caravanverzekering met basisdekking
  • de caravanverzekering met casco dekking
  • de caravanverzekering met volledige dekking

Naast de bovengenoemde verzekeringen bestaan er ook nog verschillende aanvullende modules die te verzekeren zijn. Denk hierbij aan een aanvullende caravanverzekering met dekking voor hagel en stormschade of een aanvullende caravanverzekering met inventaris/inboedel dekking. Vragen als “welke caravan verzekering is nou het beste geschikt” en “welke caravanverzekering is nou het voordeligst” zijn dus afhankelijk van meerdere factoren.

Vele verzekeraars bieden je de mogelijkheid zelf je caravanverzekering samen te stellen. Je kiest de dekking die bij jouw situatie het beste past en betaalt alleen voor die zaken die je echt wilt verzekeren. We hebben bij de Caravanverzekering Top 5 een groot aantal caravanverzekeringen zowel in prijs als in voorwaarden voor je vergeleken. Daarom kun je via de Caravanverzekering Top 5 de goedkoopste en beste caravanverzekering voor jouw caravan, vouwwagen of aanhanger vinden.


De Caravanverzekering TOP 5 (tips)

Zoals je hierboven al kunt lezen zijn er vele variaties mogelijk bij het afsluiten van een caravanverzekering. De ene caravan verzekering is de andere niet en ook de premies tussen de verschillende caravan verzekeringen kunnen aardig verschillen. Lees daarom voor het afsluiten of oversluiten van een caravanverzekering eerst eens onze Caravanverzekering Top 5 Tips door.

1. Vraag meerdere offertes op.

Het opvragen van offertes voor een caravanverzekering is tegenwoordig heel eenvoudig via het internet te doen. Het kost je relatief weinig tijd en kan je al gauw vele euro’s besparen op je caravanverzekering. Beperk je dus niet tot het opvragen van maar één offerte bij maar één verzekeraar, maar vraag meerdere offertes bij meerdere aanbieders van caravanverzekeringen.

2. Kies de juiste dekking.

Zoals je hierboven al kunt lezen zijn er verschillende varianten voor een caravanverzekering mogelijk. Behalve de dekkingskeuze (basis, casco, of volledige dekking) zijn er ook nog andere varianten mogelijk. Een aantal verzekeraars bieden de keuze om een caravanverzekering af te sluiten tegen bijvoorbeeld een dagwaarde dekking of een nieuwwaarde dekking. Ook dit is uiteraard weer van invloed op de uiteindelijk te betalen premie. Verder is de premie natuurlijk nog afhankelijk van eventuele aanvullende verzekeringen die je bij de caravan verzekering kunt afsluiten. Bepaal dus vooraf wat je wilt verzekeren.

3. Vergelijk echt ‘verschillende’ offertes.

Dat klinkt misschien een beetje tegenstrijdig maar wat wij hiermee bedoelen is dat het van belang is om bij het opvragen van offertes voor een caravanverzekering te variëren in aanbieders. Vraag dus niet alleen een offerte op bij de grote verzekeraars en banken, of juist alleen bij de kleine verzekeraars en banken, maar probeer dit te variëren. Er zijn onder de aanbieders van caravanverzekeringen een aantal bedrijven in eerste instantie die misschien niet bekend staan als verzekeraars, maar zeker wel zeer gunstige aanbiedingen kunnen doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ANWB of BOVAG. Er is voldoende aanbod in caravanverzekeringen en door het vergelijken van ook echt verschillende offertes kun je een beter beeld krijgen van de verschillende caravanverzekeringen die er zijn en de prijzen die daar bij horen.

4. Maak gebruik van acties.

Er zijn bijna altijd wel acties van aanbieders van caravanverzekeringen die hun marktaandeel in de caravanverzekeringen willen vergroten of een bepaalde target willen of moeten halen. Hierdoor zullen zij tegen gunstige voorwaarden een goedkope of misschien zelfs wel de goedkoopste caravanverzekering aanbieden. Bijna al deze acties zul je op het internet terugvinden. Bij het afsluiten van een nieuwe caravanverzekering, of zelfs bij het oversluiten van je bestaande caravanverzekering, kun je hier gebruik van maken.

5. Voeg verzekeringen samen.

Vaak geven verzekeraars extra korting als je meerdere verzekeringen bij hen afsluit. Deze korting kan soms aardig oplopen. De korting wordt dan namelijk vaak over het hele pakket gerekend en niet alleen over de nieuw af te sluiten verzekering. Let er natuurlijk wel op dat de je niet teveel betaald voor die nieuwe caravanverzekering die je aan een bestaand verzekeringspakket zou toevoegen, want dan ben je uiteindelijk alsnog te duur uit.