Bootverzekering Bootverzekering TOP 5


Voor alle type vaartuigen

Nederland is een watersportland bij uitstek. Vele Nederlanders doen actief aan watersport en ook velen bezitten een eigen vaartuig. Deze vaartuigen variëren van een rubberboot, een zeilboot, of motorboot tot de meest snelle speedboot, luxueuze motorjacht of zeiljacht. De grote overeenkomst tussen deze vaartuigen is dat ze voor hun eigenaars veelal een belangrijk bezit zijn. Een bootverzekering is meestal dan ook geen overbodige luxe.

In de meeste Europese landen is een WA verzekering voor snel varende vaartuigen zelfs verplicht. Dit geldt dus ook voor vaartuigen als een waterscooter of jetski. Je kunt een bootverzekering, ook wel pleziervaartuigverzekering of watersportverzekering genoemd, afsluiten voor zowel de boot zelf als voor de inboedel daarvan en de eventueel bijbehorende boottrailer.

WA of Wa + Casco verzekeren ?

Er zijn ook vele verschillende dekkingen mogelijk voor een bootverzekering. Denk hierbij aan bootverzekeringen met een WA-basis tot en met een bootverzekering met WA+ Casco uitgebreide dekking. De premie van een bootverzekering is dan ook afhankelijk van een aantal factoren, o.a. de waarde van het vaartuig, de gekozen dekking voor het vaartuig, het eigen risico van de pleziervaartverzekering, de vaargebieden en de ligplaatsgebieden voor de boot. Het vinden van de beste bootverzekering is dus afhankelijk van meerdere factoren. Bij de Bootverzekering Top 5 hebben wij een aantal bootverzekeringen met elkaar vergeleken en de conclusies voor je op een rijtje gezet.


De Bootverzekering TOP 5 (tips)

Er zijn gelukkig vele verzekeraars waar je een bootverzekering kunt afsluiten. Voor deze bootverzekeringen worden door de verschillende verzekeraars verschillende namen gehanteerd zoals pleziervaartverzekering of watersportverzekering. Behalve het verschil in namen bestaat er ook een groot verschil in premie. Lees, voor je overgaat tot het afsluiten van een bootverzekering, eerst eens onze Bootverzekering Top 5 Tips door. Dit zal je helpen bij het afsluiten van de goedkoopste en beste bootverzekering voor jou boot.

1. Bepaal wat je wilt verzekeren.

Zoals al eerder beschreven bestaan er vele varianten in bootverzekeringen of pleziervaartverzekeringen. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Wat is de waarde van de boot, wil je de dagwaarde verzekeren, wil je een eigen risico dragen, waar ga je varen, heb je een ligplaats die onder de standaard dekking van een bootverzekering valt, wil je een standaard WA-dekking of misschien wel bootverzekering met extra uitgebreide dekking. Allemaal factoren die van invloed zijn op de keuze van de verzekering.

2. Vraag meerdere offertes voor bootverzekeringen op.

Aangezien er een groot aanbod aan bootverzekeringen, pleziervaartverzekeringen of watersportverzekeringen voorhanden is die veelal ook nog online worden aangeboden is het zeer eenvoudig om verschillende offertes op te vragen. Vraag ook niet alleen offertes bij de grote verzekeraars op maar kijk ook eens bij verzekeraars die gespecialiseerd zijn in bootverzekeringen en vice versa. Het opvragen van een offerte voor een pleziervaartverzekering is gratis en kan je al gauw vele euro’s schelen.

3. Vergelijk gelijke bootverzekering offertes.

Bootverzekeringen bestaan in alle soorten en maten. Als je volgens tip 2 meerdere offertes hebt opgevraagd zorg er dan wel voor dat de opgevraagde offertes van gelijkwaardige verzekeringen zijn, zodat je werkelijk wat zinnigs hebt te vergelijken.

4. Kortingen.

Verzekeraars kunnen een korting geven op een pleziervaartverzekering als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Zo kan een hagelbestendig dak recht geven op korting, maar ook andere kortingen kunnen verleend worden zoals een starters korting of een korting bij het afsluiten van meerdere verzekeringen.

5. Maak gebruik van acties.

Het gebeurt regelmatig dat een pleziervaartverzekeraar een speciale actie heeft om het marktaandeel in de bootverzekeringen te vergroten of om een bepaalde target te kunnen halen. Door gebruik te maken van deze acties is het mogelijk om een bootverzekering tegen zeer gunstige voorwaarden af te sluiten. Het kan zelfs voordelig zijn om je huidige bootverzekering over te sluiten tegen de gunstigere voorwaarden van de nieuwe bootverzekering. Veel van deze acties zul je op het internet terugvinden.