Autoverzekering Autoverzekering TOP 5


De beste autoverzekeringen

De autoverzekering is een verplichte verzekering die de schade door of met de eigen auto verzekerd. Uit recent onderzoek is gebleken dat de premies van autoverzekeringen behoorlijk uiteen lopen. Door over te stappen naar een andere verzekeraar of type verzekering kan je jaarlijks tientallen tot honderden euro’s besparen. Er bestaan drie verschillende types autoverzekering namelijk:

  • de autoverzekering met WA-dekking
  • de autoverzekering met Bepekt-Casco dekking
  • de autoverzekering met volledige casco dekking, ook wel All-Risk genoemd

Je kunt deze verzekeringen nog uitbreiden met een aanvullende verzekering, zoals een inzittendenverzekering of een rechtsbijstanddekking. Zoals je ziet zijn er dus vele opties. Al deze opties zijn mede bepalend voor de uiteindelijke premie van de autoverzekering. Bij het bepalen van de premiehoogte voor een autoverzekering zijn ook nog andere factoren van belang als nieuwwaarde van de auto, aantal schadevrije jaren, leeftijd, geslacht, regio en bonus/malus korting.


Bespaar op jouw autoverzekering

Tegenwoordig zie je steeds meer dat de zogenaamde online verzekeraars zeer gunstige autoverzekeringen aanbieden en vaak ook zeer aantrekkelijke acties hebben. Ook de meer traditionele verzekeraars kunnen niet achter blijven en bieden steeds vaker aantrekkelijke autoverzekeringen aan op het internet. Hierdoor kan het gunstig zijn om eens een vergelijking met de kosten van je huidige autoverzekering te maken. Dit kan je al gauw een hoop geld besparen.


De Autoverzekering TOP 5 (tips)

Het is tegenwoordig eenvoudig om een autoverzekering af te sluiten. Er zijn vele verzekeraars die een auto verzekering aanbieden. Toch is de ene verzekering de andere niet. Kijk alleen al naar de premie die behoorlijk kan verschillen tussen de verschillende aanbieders van autoverzekeringen. Lees daarom voor je een autoverzekering gaat afsluiten eerst eens onze Autoverzekering TOP 5 tips door.

1. Vraag meerdere offertes op.

Het opvragen van offertes voor een autoverzekering is tegenwoordig heel eenvoudig op het internet te doen. Beperk je niet tot het opvragen van maar één offerte bij maar 1 verzekeraar, maar vraag meerdere offertes bij meerdere aanbieders van autoverzekeringen. Het aanvragen van een offerte is gratis en de premies kunnen aardig verschillen, dus beperk je niet tot 1 enkele offerte.

2. Kies de juiste autoverzekering.

Zoals hierboven al beschreven zijn er grote verschillen tussen de verschillende types autoverzekeringen. Je hebt de autoverzekering met WA-dekking, de autoverzekering met Bepekt-Casco dekking en de autoverzekering met volledige casco dekking, ook wel All-Risk genoemd. Bovendien zijn er nog allemaal aanvullingen mogelijk. Welke verzekering je nou moet kiezen is erg afhankelijk van de situatie. Wat is de dagwaarde van de auto, kan en durf ik of wil ik een financieel risico nemen? Kan ik de premie voor All Risk betalen en weegt dat op tegen het financieel risico? Dat zijn allemaal zaken die je moet afwegen voor je tot een goede beslissing kan komen.

3. Maak gebruik van acties.

Er zijn continu acties en aanbiedingen van verschillende verzekeraars die hun marktaandeel in de autoverzekeringen willen vergroten, waardoor zij tegen zeer aantrekkelijke premies een voordelige autoverzekering aanbieden. Veel van deze acties zul je op het internet terugvinden. Bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering, of zelfs bij het oversluiten van een autoverzekering, kun je hier gebruik van maken.

4. Vergelijk ‘echt verschillende’ offertes.

Bij het opvragen van offertes voor een autoverzekering is het van belang om niet alleen offertes bij de grote verzekeraars en de bekende banken te doen, of juist alleen offertes bij de kleine verzekeraars te doen, maar probeer offertes bij beiden te doen. Op deze manier kun je namelijk ook echt iets vergelijken en kun je een beter beeld krijgen van de autoverzekeringen die er zijn en de prijzen die daar bij horen.

5. Korting.

Sommige verzekeringsmaatschappijen geven starters of leden van een bepaalde organisaties een extra korting. Dit kan soms heel aantrekkelijk zijn. Let echter wel op de totale premie die je moet gaan betalen en niet alleen op die extra 2 schadevrije jaren of 10% korting die je aangeboden krijgt. Je hebt namelijk niets aan 10% korting op een autoverzekering die 20% duurder is.

6. Premieberekening

Een premieberekening van verschillende verzekeraars zorgt ervoor dat je de goedkoopste autoverzekering kunt kiezen. Op uwautoverzekeringvergelijken.nl zie je na één premieberekening direct de premie van meerdere aanbieders.