Overlijdensrisicoverzekering Overlijdensrisicoverzekering TOP 5


De beste overlijdensrisicoverzekeringen

Als je wilt voorkomen dat je nabestaanden met financiële problemen worden achtergelaten kan een overlijdensrisicoverzekering een goede oplossing zijn. Voor velen is het onduidelijk is wat een overlijdensrisicoverzekering nu precies inhoudt. Daarom even kort een uitleg. Een overlijdensrisicoverzekering is een kapitaalverzekering met een vooraf bepaalde maximum duur en heeft tot doel om, in geval van overlijden van de verzekerde, een vooraf afgesproken bedrag uit te keren aan de begunstigde. Je kunt bij het kiezen voor een overlijdensrisicoverzekering kiezen uit verschillende soorten. De meest bekende overlijdensrisicoverzekeringen zijn de:

  • Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering: bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering ben je gedurende de gehele looptijd verzekerd voor hetzelfde vaste bedrag en betaald hiervoor gedurende de looptijd een vaste verzekeringspremie.
  • Annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering: bij een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering verzeker je gedurende de gehele looptijd een annuïtair dalend kapitaal. M.a.w. het verzekerde kapitaal daalt naarmate de looptijd verstrijkt, waarbij de daling van het verzekerd kapitaal in het begin van de looptijd langzamer daalt dan aan het einde van de looptijd.
  • Lineair dalende overlijdensrisicoverzekering: bij een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering daalt per jaar het verzekerde kapitaal met een vast bedrag waarbij het verzekerde bedrag na de looptijd precies op nul eindigt. De te betalen premie is hierop gebaseerd.

Welke overlijdensrisico verzekering je kiest is dus afhankelijk van het uiteindelijke doel. Een lineaire of annuïteiten overlijdensrisicoverzekering is veelal geschikt, als je zelf gedurende de looptijd voldoende kapitaal kunt opbouwen om het verzekerde risico af te dekken. Zoals gezegd de te kiezen vorm is afhankelijk van je persoonlijke situatie, zoals o.a. je leeftijd en het doel dat je wilt bereiken. De premies tussen de verschillende overlijdensrisicoverzekeringen variëren ook sterk. Niet alleen tussen de verschillende overlijdensrisico verzekeringsvormen, maar zeker ook tussen de verschillende verzekeraars die overlijdensrisicoverzekeringen aanbieden. Bij de overlijdensrisicoverzekering top 5 hebben we een aantal van deze overlijdensrisico verzekeringen eens met elkaar vergeleken, zodat je zelf de beste en goedkoopste overlijdensrisicoverzekering kunt afsluiten.


De Overlijdensrisicoverzekering TOP 5 (tips)

Voor je een geschikte overlijdensrisicoverzekering gaat afsluiten is het handig om eens onze overlijdensverzekering TOP 5 tips te lezen. Dit zal je helpen bij het vinden van de goedkoopste overlijdensrisico verzekering, die geschikt is voor jouw doel en persoonlijke situatie en kan je een hoop geld besparen.

1. Kies de juiste overlijdensrisicoverzekering

Zoals hierboven al beschreven zijn er verschillende varianten van de zogenaamde overlijdensrisicoverzekering. Alle vormen dienen een bepaald doel en niet iedere vorm is geschikt voor het doel waar jij het voor wilt gebruiken. Kortom bepaal eerst welke vorm het beste bij jou past. Bij twijfel, laat je goed voorlichten voor je daadwerkelijk een overlijdensrisicoverzekering gaat afsluiten.

2. Vraag meerdere offertes op.

Bijna alle aanbieders van overlijdensrisicoverzekeringen bieden online offertes aan. Het opvragen van een offerte voor een overlijdensrisicoverzekering is tegenwoordig dan ook heel eenvoudig via het internet te doen. Maak gebruik van deze situatie en vraag bij meerdere verzekeraars en andere aanbieders van overlijdensrisicoverzekeringen een offerte aan. Het opvragen van een offerte is gratis, vrijblijvend en de prijzen en voorwaarden kunnen aardig verschillen.

3. Vergelijk ‘echt verschillende’ offertes.

Als je meerdere overlijdensrisicoverzekering offertes gaat opvragen, probeer dan ook te variëren in aanbieder. Vraag dus niet alleen offertes op bij alleen de grote / bekende verzekeraars en banken maar vraag ook offertes op bij de minder bekende aanbieders, en vice-versa. Er zijn voldoende aanbieders en door het vergelijken van ook echt verschillende offertes kun je een beter beeld krijgen van de overlijdensrisicoverzekering die er worden aangeboden en de premies en voorwaarden die daar bij horen.

4. Neem de tijd om een juiste beslissing te nemen.

Neem de tijd om een juiste beslissing te nemen. Zoals gezegd vraag meerdere offertes op en vergelijk deze grondig. Heb je nog twijfels laat je dan voorlichten door een deskundige op dit gebied. Laat je in ieder geval niet alleen leiden door haast. Houdt er wel rekening mee dat offertes vaak maar een beperkte geldigheidsduur hebben. Het nemen van een verkeerde beslissing kan echter ook zeer vervelende gevolgen hebben.

5. Bespaar door acties.

Er zijn regelmatig acties en tijdelijke aanbiedingen van verzekeraars die hun marktaandeel in de overlijdensrisicoverzekeringen willen vergroten of een bepaalde target willen halen. Hierdoor worden er zeer aantrekkelijke overlijdensrisicoverzekeringen aangeboden. Veel van deze acties kun je op het internet terugvinden, maak hier gebruik van.