Lijfrenteverzekering Lijfrenteverzekering TOP 5


De beste lijfrenteverzekeringen

Een lijfrenteverzekering valt onder de levensverzekeringen en heeft tot doel om periodiek of eenmalig een uitkering te doen. Vaak wordt een lijfrenteverzekering gebruikt om pensioen aan te vullen. We kennen verschillende soorten lijfrente verzekeringen namelijk:

  • de oudedags lijfrenteverzekering, is de bekendste lijfrenteverzekering en wordt gebruikt voor het aanvullen van een eventueel pensioentekort
  • de nabestaanden lijfrenteverzekering, is een lijfrenteverzekering die dient als voorziening voor de nabestaanden en wordt uitgekeerd vanaf het moment dat de verzekerde komt te overlijden
  • de tijdelijke oudedags lijfrenteverzekering, is van tijdelijke aard en mag ingaan vanaf je 65-ste levensjaar
  • de overbruggings lijfrenteverzekering, is een lijfrenteverzekering die dient als overbrugging tussen de gewenste pensioendatum en het 65 levensjaar.

Deze lijfrenteverzekeringen worden meestal aangewend ter compensatie van een pensioentekort. Lijfrenteverzekeringen zijn vrijwillige verzekeringen en moeten dan ook zelf geregeld worden. De financiering van een lijfrenteverzekering kan op twee verschillende manieren, nl. d.m.v. een periodieke premie of met een eenmalige premie, ook wel koopsom genoemd. Uiteraard is de hoogte van deze premie afhankelijk van verschillende factoren als hoogte van het op te bouwen kapitaal, type lijfrente verzekering, leeftijd, maar zeker ook van de aanbieder van de lijfrente verzekering. Bij de Lijfrente verzekering TOP 5 hebben we eens een aantal van deze verzekeraars met elkaar vergeleken.


De Lijfrenteverzekering TOP 5 (tips)

Bij de Lijfrente verzekering TOP 5 hebben we eens een aantal lijfrenteverzekeringen met elkaar vergeleken en de conclusies hieronder verwerkt. Doe er je voordeel mee en vind de beste en goedkoopste lijfrenteverzekering.

1. Vraag meerdere offertes op

Bij de meeste aanbieders van lijfrenteverzekeringen kun je online erg eenvoudig een offerte opvragen. Er is gebleken dat er grote verschillen in zowel premie als voorwaarden zijn tussen de verschillende lijfrente verzekeraars. Het opvragen van een offerte is gratis en vrijblijvend, beperk je dus niet tot 1 enkele offerte. Dit kan al gauw een hoop geld schelen.

2. Kies de juiste verzekering.

Zoals hierboven al beschreven zijn er verschillende lijfrenteverzekeringen mogelijk. Bepaal dus eerst voor welk doel je de lijfrente verzekering wilt afsluiten. Het afsluiten van de verkeerde lijfrente verzekering kan ook erg kostbaar zijn. Bij twijfel, raadpleeg een specialist.

3. Kun je lijfrenteverzekering premies aftrekken van de belasting?

Onder bepaalde voorwaarden zijn de betaalde premies voor het opbouwen van een lijfrente, aftrekbaar van de belasting. Dit wordt ook wel lijfrenteaftrek genoemd. Bepaal of dat ook bij jou het geval is. De belastingdienst kan je hier de meest actuele informatie over verstrekken. Over het algemeen geldt dat als je de betaalde premies voor je lijfrenteverzekering kunt aftrekken van de belasting, dat de uitkering van de lijfrente in dat geval wel fiscaal belast wordt.

4. Vergelijk ‘echt’ verschillende aanbieders.

Bij het vergelijken van lijfrenteverzekeringen is het van belang ook werkelijk verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Vraag daarom bij zowel de bekende verzekeraars als bij de minder bekende banken en verzekeraars een lijfrenteverzekering offerte op. Er zijn voldoende aanbieders en door het vergelijken van ook echt verschillende aanbieders kun je een beter beeld krijgen van zowel prijzen als voorwaarden.

5. Beslis niet in 1 dag.

Geef je zelf de tijd om de juiste beslissing te nemen over welke lijfrenteverzekering er nou het meest geschikt is. Leg offertes naast elkaar en vergelijk deze grondig. Weeg ook eens af of je de investering die je van plan bent te gaan doen wel over hebt voor het doel dat je wilt bereiken. Laat je dan ook niet alleen leiden door haast. Sommige offertes hebben inderdaad een beperkte geldigheidsduur, maar zorg er in ieder geval voor dat je alles goed hebt afgewogen en goed bent voorgelicht, waardoor je de juiste beslissing kunt nemen.