Reisverzekering Reisverzekering TOP 5


De beste reisverzekeringen

De reisverzekering is een verzekeringssoort die vele verschillende soorten en maten kent. De doelen van de verschillende verzekeringen variëren ook sterk, maar vallen uiteindelijk wel te classificeren als verzekeringen bij reizen. De meest voorkomende vormen reisverzekeringen zijn:

  • de aflopende reisverzekering, ook wel kortlopende reisverzekering genoemd, wordt afgesloten voor de duur van één vakantie
  • de doorlopende reisverzekering, is het hele jaar van kracht
  • de lang op reis of globetrotter reisverzekering, speciaal voor reizen met een langdurig karakter
  • de annuleringsverzekering, biedt dekking voor de annuleringskosten wanneer de reis niet door kan gaan of eerder moet worden afgebroken

Het is dus afhankelijk van het doel welke reisverzekering er nou het beste geschikt is. Ook is het mogelijk om een aantal reisverzekeringen te combineren. Meestal gebeurt dit met een annuleringsverzekering in combinatie met een andere reisverzekering. Zoals je ziet bestaan er dus reisverzekeringen in alle soorten en maten. Hier bij de Reisverzekering TOP 5 hebben we getracht een en ander voor je op een rijtje te zetten, waardoor het voor jou mogelijk wordt om de beste en voordeligste reisverzekering te kiezen.


De Reisverzekering TOP 5 (tips)

Voor je tot het afsluiten van een reisverzekering overgaat, is het verstandig om eerst eens onze reisverzekering TOP 5 tips door te nemen. Dit kan je helpen bij het maken van de juiste keuze en kan je een hoop geld en ellende besparen.

1. Kies de juiste reisverzekering.

Zoals hierboven al beschreven zijn er verschillende soorten reisverzekeringen. Meestal is het type reisverzekering afhankelijk van de duur en frequentie van het op vakantie gaan, maar ook het risico van annuleren kan een rol spelen bij het beslissen welke reisverzekering er nou het voordeligste is. Een doorlopende reisverzekering kan geld en moeite besparen, maar is meestal weer niet voordelig als je 3 weken per jaar naar bijvoorbeeld Spanje op vakantie gaat. Ook is het van belang wat voor soort vakantie je van plan bent om te houden. Vaak moet er extra betaald worden voor bijvoorbeeld een wintersport dekking. Welk type er nou het voordeligste is voor jou is dus afhankelijk van de situatie. Het kan dus ook geen kwaad om bij twijfel gewoon eens de verschillende types met elkaar te vergelijken.

2. Kies de juiste dekking.

Een reisverzekering kent doorgaans een basisdekking die naar keuze uitgebreid kan worden met één of meer aanvullende dekkingen. De omvang van deze basisdekking kan enorm verschillen tussen de verschillende verzekeraars. Vergelijk deze dus grondig voor je een reisverzekering gaat afsluiten. Bij het afsluiten van een reisverzekering is het vaak ook mogelijk om het aanvullende pakket zelf samen te stellen. Er zijn verschillende onderdelen te verzekeren. Denk hierbij aan dekkingsgebied, geneeskundige kosten, ziekte, ongeval of overlijden. Ook een facet als eigen risico kan bepalend zijn voor de hoogte van de premie.

3. Vraag meerdere offertes op.

Bijna alle verzekeraars die reisverzekeringen aanbieden, en dat zijn er veel, doen dit ook via het internet. Hierdoor is het opvragen van offertes en het vergelijken van de verschillende reisverzekeringen erg gemakkelijk. Beperk je dus niet tot het opvragen van maar één offerte bij maar 1 verzekeraar, maar vraag meerdere offertes bij meerdere aanbieders van reisverzekeringen. Het vergelijken van de verschillende premies voor reisverzekeringen is erg eenvoudig en kan je toch een hoop geld en ellende besparen. Je kunt desnoods meerdere schermen of tabbladen openen in je browser en de uiteindelijke prijzen voor een reisverzekering eenvoudig vergelijken. Het aanvragen van offertes is gratis, het is heel er zitten geen verplichtingen aan vast en zoals gezegd de premies kunnen aardig verschillen.

4. Snelle ingangsdatum.

Een mooi aspect van het afsluiten van een reisverzekering is dat je het niet alleen online maar ook direct kunt afsluiten. Het is tegenwoordig bij bijna alle verzekeraars mogelijk om een reisverzekering onmiddellijk in te laten gaan. Je hoeft dus bij het boeken van een reis niet altijd gelijk je reisverzekering af te sluiten. Je kunt dit vaak dus nog later doen met als voordeel dat je een dan nog een aantal reisverzekeringen kunt vergelijken.

5. Dagwaarde en nieuwwaarde.

De verschillende reisverzekeraars maken een verschil tussen dagwaarde en nieuwwaarde. Dit kan bij een reisverzekering een groot verschil opleveren. De dagwaarde is wat je spullen nu vandaag de dag nog waard zijn als ze verkocht moeten worden, terwijl de nieuwwaarde de vervangingswaarde betreft. Dit verschil kan dus aardig oplopen bij een claim. Het is dus verstandig om je hierin te verdiepen.