Uitvaartverzekering Uitvaartverzekering TOP 5


De beste uitvaartverzekeringen

Je hebt in Nederland eigenlijk 2 soorten uitvaartverzekeringen namelijk een kapitaal uitvaartverzekering en een natura uitvaartverzekering. De kapitaal uitvaartverzekering keert doorgaans een vooraf overeengekomen geldbedrag uit en bij deze uitvaartverzekering moeten de nabestaanden zelf, al dan niet in samenwerking met een begrafenisondernemer, alles regelen. Bij de zogenaamde natura uitvaartverzekering, worden de meeste kosten vergoed en wordt de nabestaanden de zorg voor de uitvaart uit handen genomen. Er bestaan ook mengvormen van deze twee uitvaartverzekeringen. De prijzen tussen de verzekeraars die de verschillende uitvaartverzekeringen aanbieden kunnen erg verschillen. Daarom de uitvaart verzekering Top 5. Wij proberen je te helpen met het vinden van de beste uitvaartverzekering. Onze uitvaart verzekering top 5 is uniek en is constant aan wijziging onderhevig. Laat je niet gek maken door alle verschillende aanbiedingen en zoek de uitvaartverzekering die het beste bij jou past.


De uitvaartverzekering TOP 5 (tips)

Voor je de beslissing neemt welke uitvaartverzekering je gaat afsluiten en welk type (natura, kapitaal of combinatie) uitvaartverzekering je gaat afsluiten hebben wij nog even onze uitvaartverzekering TOP 5 tips voor je op een rijtje gezet.

1. Beslis welke type uitvaartverzeking je wilt.

Beide types, de natura uitvaartverzekering en de kapitaal uitvaartverzekering, hebben ieder hun eigen voor en nadelen. Beslis, nog voor je offertes gaat vergelijken, welk type jou of je nabestaanden het meeste aanspreekt. We hebben daarom nog even de voor en nadelen van de verschillende types op een rijtje gezet.

Natura uitvaartverzekering.

Voordelen:
– Een deel van de zorgen rond de uitvaart wordt uit handen genomen,
– Hoe jonger de verzekerde, des te lager de premie,
– Af te sluiten voor enkele euro’s per maand.
– Het basispakket bestaat in ieder geval uit de kist, de verzorging en de opbaring van de overledene, verder kunnen de diensten per verzekeraar verschillen. Voor aanvullende diensten moet je bijverzekerd worden.
– De aangeboden diensten of de hoogte van de uitkering kunnen vaak in de loop der tijd nog worden aangepast.
Nadelen:
– Het blijkt dat nabestaanden bij een basispakket vaak te maken krijgen met extra kosten achteraf, welke aardig kunnen oplopen.
– Het basis pakket bevat meestal niet de aanschaf van een grafsteen, de huur van een graf of extra volgauto(‘s), deze zaken zul je dus moeten bijverzekeren.

Kapitaal uitvaartverzekering.

Voordelen:
– Het geld dat beschikbaar komt na het overlijden van de verzekerde en mag alleen voor de uitvaart worden gebruikt.
– Wensen en diensten kunnen rond of na het tijdstip van overlijden worden ingevuld, en helemaal up to date zijn.
– Een uitvaartkapitaal verzekering kent een fiscaal aantrekkelijk fiscaal aspect (2008), nl. in box III geldt een extra vrijstelling voor het verzekerde kapitaal, die elk jaar wordt geïndexeerd.
Nadelen:
– Bij deze uitvaartverzekering is het extra belangrijk om de wensen met de verzekerde t.a.v. zijn uitvaart op tijd te bespreken. Als dit niet gebeurt kan het voorkomen dat zijn uitvaart niet volgens zijn eigen wensen verloopt.
– De uitkering van de uitvaartverzekering kan ten tijde van het overlijden te laag blijken, zodat er nog moet worden bijbetaald.
– De nabestaanden moeten, al dan niet in samenwerking met een begrafenisondernemer, alles zelf regelen.

2. Vraag meerdere offertes op.

Beperk jezelf niet tot het opvragen van een offerte bij maar 1 verzekeraar, maar vraag meerdere offertes. Het aanvragen van een offerte voor een uitvaartverzekering is gratis en tegenwoordig zeer eenvoudig online te doen. De verschillen tussen de verschillende aanbieders van uitvaartverzekeringen zijn groot, dus beperk je niet tot 1 enkele offerte.

3. Vergelijk meerdere offertes.

Als je meerdere uitvaartverzekering offertes hebt aangevraagd heb je ook alle kans om deze eens rustig te vergelijken. Kijk hierbij niet alleen naar de kosten maar kijk vooral ook naar wat het opleverd. Zeker bij natura verzekeringen kunnen de aanvullende diensten nogal verschillen.

4. Betrek je nabestaanden bij je beslissing..

Bij de keuze voor een uitvaartverzekering is het verstandig om, indien mogelijk, je wensen met je nabestaanden te bespreken. Wat zouden zij willen, hoe zouden zij het willen regelen etc..

5. Beslis niet in 1 dag.

Geef jezelf de tijd om een beslissing te nemen over welke uitvaartverzekering er nou het beste bij je past. Laat je ook niet extra haasten door de beperkte geldigheid van offertes. Het is waar, een offerte heeft vaak een beperkte geldigheid, maar als een verzekeraar je vandaag een uitvaartverzekering wil verstrekken wil deze verzekeraar het waarschijnlijk over twee weken ook nog wel. Verder zijn er meerdere verzekeraars die je waarschijnlijk tegen even voordelige voorwaarden een uitvaartverzekering willen verkopen.