Oldtimerverzekering TOP 5 Oldtimerverzekering TOP 5


De beste oldtimerverzekeringen

Een oldtimerverzekering, ook wel klassiekerverzekering genoemd, is vaak goedkoper dan de standaard auto verzekering en is eenvoudig af te sluiten. De oldtimerverzekering is over het algemeen bedoeld voor een auto die ouder is dan 15 jaar. Sommige verzekeraars hanteren andere leeftijdsgrenzen die kunnen variëren van 12 tot 25 jaar.

De oldtimerverzekering kent drie varianten namelijk:

  • De oldtimerverzekering met WA dekking
  • De oldtimerverzekering met WA beperkt casco dekking
  • De oldtimerverzekering met volledige casco dekking

Verder zijn er nog andere factoren van belang bij het afsluiten van een oldtimerverzekering. Sommige verzekeraars eisen een taxatierapport voor een oldtimerverzekering of vergoeden enkel tegen dagwaarde. Vaak moet je naast de te verzekeren oldtimer ook nog een andere auto te bezitten voor het dagelijks vervoer. Meestal geldt bij een oldtimerverzekering ook een maximaal aantal kilometers per jaar. Deze grens is ook wisselend per oldtimerverzekering, maar varieert ergens tussen de 5000 en 10000 km. Allemaal voorwaarden die per oldtimerverzekering kunnen verschillen en ook van invloed kunnen zijn op de premie. Lees dus voor het afsluiten van een oldtimerverzekering goed de voorwaarden door. Om tot een goed besluit te komen en de goedkoopste oldtimerverzekering te kunnen afsluiten hebben wij een aantal oldtimerverzekeringen met elkaar vergeleken.


De Oldtimerverzekering TOP 5 (tips)

Na aanleiding van onze vergelijking van oldtimerverzekeringen hebben we de volgende oldtimerverzekering Top 5 tips samengesteld. Deze tips kunnen je helpen bij het bepalen van de beste en voordeligste oldtimerverzekering voor jouw oldtimer. Neem ze eens rustig door en doe er je voordeel mee.

1. Kom je in aanmerking voor een oldtimerverzekering?

Er zijn veel voertuigen die in aanmerking kunnen komen voor een oldtimerverzekering. De leeftijdsgrenzen variëren per verzekeraar. Kijk eerst eens of jouw oldtimer of klassieker voor een oldtimerverzekering in aanmerking komt. Dit kan namelijk een hoop premie schelen

2. Vraag meerdere offertes op.

Het opvragen van offertes voor een oldtimerverzekering of klassieker verzekering is tegenwoordig heel eenvoudig online te doen. Er lijken ook wel steeds meer aanbieders van oldtimerverzekeringen op de Nederlandse verzekeringsmarkt te komen. Beperk je dus niet tot het opvragen van maar één offerte bij maar 1 verzekeraar, maar vraag meerdere offertes bij meerdere aanbieders van oldtimerverzekeringen. Het aanvragen van een offerte is gratis en de premies en voorwaarden kunnen aardig verschillen.

3. Check de voorwaarden.

Juist bij oldtimerverzekeringen is het belangrijk om niet alleen naar de aangeboden premie te kijken maar ook naar andere polis voorwaarden zoals:
– is een andere auto naast de oldtimer verplicht
– wat is het maximaal aantal kilometer dat gereden mag worden met de oldtimer
– op basis van welke waarde wordt de oldtimer verzekerd
– mag de oldtimer voor dagelijks vervoer gebruikt worden
– wat is het eigen risico.

4. Oldtimer korting.

Een aantal verzekeraars geeft extra korting als je lid bent van een zogenaamde oldtimer vereniging of oldtimer club. Informeer hiernaar voor je een oldtimer verzekering of klassieker verzekering afsluit. Ook dit is een voordeeltje dat zonde is om voorbij te laten gaan.

5. Samenvoegen verzekeringen.

Vaak geven verzekeraars extra korting op een verzekering als je meerdere verzekeringen bij hen afsluit. Vaak geldt hoe meer verzekeringen, hoe hoger de korting. De korting geldt ook vaak op het hele verzekeringspakket en kan je dus een aardig voordeel opleveren. Let er natuurlijk wel op dat je uiteindelijk nog voordelig uitbent, want een dure verzekering afsluiten om een hogere pakketkorting te krijgen is niet altijd voordelig.