Opstalverzekering Opstalverzekering TOP 5


De beste opstalverzekeringen

Een opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, verzekert je woning tegen verschillende schades zoals storm, brand en ook inbraak. Met een opstalverzekering is niet alleen het woonhuis verzekerd, maar meestal ook de onroerende goederen die bij het huis horen. Denk hierbij aan de schuur, schutting, c.v., leidingen en sanitair. Voor een ieder die een koopwoning met een hypotheek heeft is de opstalverzekering zelfs een verplichte verzekering.

Bij het afsluiten van een opstalverzekering kun je kiezen uit verschillende vormen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om ook glas mee te verzekeren. Sommige opstalverzekeringen hebben standaard al de glasdekking opgenomen. Maar ook zaken als de fundering zijn meestal niet standaard meegenomen in de dekking. Het zogenaamde catastroferisico is bijna altijd uitgesloten in een standaard opstalverzekering.

Bij een opstalverzekering dient de herbouwwaarde van de woning verzekerd te worden. De herbouwwaarde komt overeen met de kosten die moeten worden gemaakt op een soortgelijk gebouw opnieuw te bouwen. Deze waarde is mede met de andere voorwaarden als bouwwijze van uw woning (hout, steen, pannendak, riet etc.) bepalend voor de te betalen premie.

De ene opstalverzekering is de andere niet en ook de premies tussen de verschillende verzekeraars die opstalverzekeringen aanbieden kunnen sterk verschillen. Bij het afsluiten of oversluiten van een opstalverzekering is het dus van belang om niet alleen de premie maar ook de voorwaarden te vergelijken. Een aantal verzekeraars heeft regelmatig acties en aanbiedingen, o.a. op het internet, die aardig kunnen besparen op de kosten van een opstalverzekering. De Opstalverzekering TOP 5 helpt bij het vinden van de voordeligste opstalverzekering voor jouw woning.


De Opstalverzekering TOP 5 (tips)

Lees voor je overgaat tot het afsluiten van een opstalverzekering eerst nog eens onze opstalverzekering top 5 tips door. Hierin hebben we getracht een aantal nuttige tips t.a.v. het afsluiten van een opstalverzekering op te sommen. Doe er je voordeel mee.

1. Vraag meerdere offertes op.

Het opvragen van een offerte voor een opstalverzekering is zeer eenvoudig. Bijna alle verzekeraars die opstalverzekeringen verkopen doen dit ook via het internet. Het kost dus niet veel tijd en moeite om meerdere offertes op te vragen. Nadat je meerdere offertes hebt opgevraagd zul je zien dat er aardige premie verschillen tussen de verschillende opstalverzekeringen zitten. Kortom het aanvragen van offertes is gratis, er zitten geen verplichtingen aan vast en het kan je een heleboel geld besparen.

2. Waak voor onderverzekering of oververzekering.

De premie voor een opstalverzekering is grotendeels afhankelijk van de herbouwwaarde van de woning die verzekerd moet worden. Het is daarom van belang om de juiste herbouwwaarde van je woning te laten bepalen en deze weer aan te passen na bijvoorbeeld een verbouwing. Het vaststellen van de herbouwwaarde is werk voor een specialist. Het inschakelen van en specialist brengt meestal relatief hoge kosten met zich mee, daarom bieden verzekeraars voor particulieren bijna altijd de mogelijkheid de verzekerde som met een herbouwwaardemeter vast te stellen. Wanneer er van deze zogenaamde herbouwwaardemeter gebruik gemaakt wordt, biedt de verzekeraar meestal ook een garantie tegen onderverzekering. Deze garantie houdt in dat bij een schade, door de opstal verzekeraar, geen beroep zal worden gedaan op eventuele onderverzekering.

3. Kies de juiste opstalverzekering.

Zoals hierboven al beschreven bestaan er verschillende opstalverzekeringen. Verzekeraars hanteren vaak ook nog eigen namen waarmee ze de dekking van de opstalverzekering omschrijven. vaak wordt het verschil in dekking omschreven als:
– de uitgebreide opstalverzekering,
– de extra uitgebreide opstalverzekering
– de alle van buiten komende onheilen dekking.
Beslis dus vooraf welke dekking je wilt laten verzekeren. Net als de herbouwwaarde is ook de dekkingsvorm deels bepalend voor de uiteindelijk te betalen premie.

4. Maak gebruik van acties.

Er zijn bijna altijd wel speciale acties van een aantal verzekeraars die hun marktaandeel in de opstalverzekeringen willen vergroten of een bepaalde target willen halen. Hierdoor zullen zij tegen zeer aantrekkelijke premies een voordelige opstalverzekering aanbieden. Veel van deze acties zul je op het internet terugvinden. Bij het afsluiten van een nieuwe opstalverzekering, of zelfs bij het oversluiten van je bestaande opstalverzekering, kun je hier gebruik van maken.

5. Vergelijk ‘echt verschillende’ offertes.

Als je de prijzen van opstalverzekeringen echt goed wilt vergelijken moet je ook echt verschillende opstalverzekering offertes vergelijken. Dit houdt in dat je moet proberen te variëren met het aanvragen van offertes voor een opstalverzekering. Vraag dus bijvoorbeeld een offerte bij ‘je eigen verzekeraar’, hiermee bedoelen we die verzekeraar of bank,waar je al meerdere verzekeringen hebt lopen. Vraag een aantal offertes bij de grote en bekende banken en verzekeraars en vraag een aantal offertes voor een opstalverzekering bij de kleinere, misschien minder bekende, banken en verzekeraars. Als je dat doet heb je namelijk ook echt iets om te vergelijken en zal je dat ongetwijfeld een opstalverzekering tegen een gunstige premie gaan opleveren.