Zorgverzekeringen Zorgverzekeringen 2018 TOP 5


Vind de voordeligste zorgverzekering

De zorgverzekering, ook wel ziektekostenverzekering genoemd, is een verplichte verzekering voor ingezetenen van Nederland. De zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering die eventueel kan worden aangevuld met aanvullende ziektekostenverzekeringen.

Dit jaar zijn de basispremies aanzienlijk gestegen. Ons advies is om over te stappen van zorgverzekering. Vind de voordeligste zorgverzekering die aansluit op jouw persoonlijke situatie, vergelijk en vind de voordeligste zorgverzekering bij Independer

De basis zorgverzekering is erop gericht alle noodzakelijke, op genezing gerichte zorg te dekken. Het merendeel van de zorgkosten is gedekt op de basisdekking. Veel mensen hebben echter de behoefte de basisdekking uit te breiden. Bijna alle ziektekostenverzekeraars bieden hiervoor één of meerdere aanvullende verzekeringen. Speciaal voor tandartskosten worden er ook vaak nog extra aanvullende verzekeringen aangeboden. Deze aanvullende ziektekostenverzekeringen verschillen aanzienlijk in zowel dekking als premie.
Het verschil in premie tussen de verschillende zorgverzekeringen zit ‘m dan ook niet alleen in de basis zorgverzekering maar vaak meer nog in de aanvullende ziektekostenverzekeringen. De zorgverzekering Top 5 heeft een aantal van deze zorgverzekeringen met elkaar vergeleken.


De zorgverzekering TOP 5 (tips)

Voor hen die een nieuwe zorgverzekering gaan afsluiten, of overwegen om de bestaande zorgverzekering over te sluiten, hebben we een aantal nuttige tips op een rijtje gezet.

1. Bepaal wat je wilt verzekeren.

Vind je een basisverzekering voldoende of heb je behoefte aan aanvullende ziektekostenverzekeringen en/of aanvullende tandartsverzekering. Bepaal dus nog voor je een offerte gaat opvragen of zorgverzekeringen wilt gaan vergelijken wat je wilt verzekeren.

2. Vraag meerdere offertes op.

Als je bepaald hebt wat je wilt verzekeren is het nu van belang om je zorgverzekering ook tegen een zo gunstig mogelijke premie af te sluiten. Vraag daarom meerdere offertes op bij verschillende ziektekosten verzekeraars. Het is alom bewezen dat het opvragen van meerdere offertes je behoorlijk wat geld kan besparen. Zorg er verder voor dat je offertes voor een zorgverzekering opvraagt bij zowel de ‘grote’ als bij de ‘kleinere’ zorgverzekeraars. Ook hier zul je namelijk verschillen in premie gaan aantreffen.

3. Denk aan de toekomst.

Vooral bij het kiezen voor een aanvullende verzekering kan het belangrijk zijn om aan de toekomst te denken. Is er een kinderwens, verwacht je in de toekomst extra ziektekosten, denk bijvoorbeeld aan extra tandheelkundige kosten, nieuwe bril, kraamzorg, medicijnen of andere ziektekosten. Dit kan van invloed zijn op de te kiezen aanvullende zorgverzekering. Kinderen onder de 18 jaar kunnen over het algemeen gratis deelnemen aan de aanvullende pakketten waar je zelf voor hebt gekozen, of m.a.w. waar de hoofdverzekerde voor heeft gekozen. Ook dit kan dus van invloed zijn op de beslissing.

4. Vergelijk ook echt gelijke offertes.

Bij het vergelijken van offertes zijn een aantal factoren van belang. Vergelijk offertes die een gelijke dekking hebben. Zeker bij zorgverzekeringen en aanvullende tandartsverzekeringen of aanvullende ziektekostenverzekeringen is dat van belang. Verder is het van belang om het totaal van de te betalen premies te vergelijken. Je zult namelijk regelmatig zien dat bij de ene ziektekostenverzekeraar de basis zorgverzekering voordeliger is, waar bij de andere ziektekostenverzekeraar juist weer de aanvullende ziektekostenverzekering of tandartsverzekering goedkoper zijn.

5. Korting.

Vaak is het mogelijk om, bijvoorbeeld via je werkgever, gebruik te maken van een collectieve korting op een zorgverzekering. Het is niet alleen via je werkgever mogelijk om voor een collectiviteits korting in aanmerking te komen. Ook via andere organisaties, gemeentes, verenigingen en zelfs via bepaalde gebruikersgroepen op het internet kun je in aanmerking komen voor een collectiviteits korting op de zorgverzekering. Het feit dat je korting op basis van collectiviteit kan krijgen is nog niet altijd een garantie dat je ook werkelijk de voordeligste zorgverzekering hebt afgesloten. Ook hier is het weer slim om een collectieve zorgverzekering te vergelijken met andere zorgverzekeringen.