Inboedelverzekering Inboedelverzekering TOP 5


De beste inboedelverzekeringen

Er zijn in Nederland vele verzekeraars die een inboedelverzekering aanbieden. Er zitten behalve de prijs ook vaak nog inhoudelijke verschillen tussen de verschillende inboedel verzekeringen. Een verschil kan zijn het verschil in dekking. Je kunt in Nederland de inboedelverzekeringen verdelen in twee soorten van dekking namelijk:

  • extra uitgebreid, dit is de meest voorkomende en standaard dekking
  • alle van buiten komende onheilen, ook wel All Risk genoemd.

De eerste dekking is meestal ook de goedkoopste inboedelverzekering. Verder is de premie natuurlijk afhankelijk van factoren als de verzekerde som, of met andere woorden wat bedraagt de waarde van de te verzekeren inboedel. Ook hier kun je weer verschillen vinden tussen inboedel verzekeringen. Veer verzekeraars maken tegenwoordig, voor het bepalen van de verzekerde som voor een inboedelverzekering, gebruik de zogenaamde inboedelwaardemeter. Al met al zijn er dus verschillende zaken die de premie van een inboedel verzekering kunnen bepalen. Er zijn tegenwoordig ook steeds meer inboedelverzekeringen rechtstreeks via het internet af te sluiten. Vele verzekeraars hebben aantrekkelijke internet acties die je een aardig voordeel kunnen opleveren. De Inboedel Verzekering TOP 5 helpt je bij het vinden van de beste en goedkoopste inboedelverzekering.


De inboedelverzekering TOP 5 (tips)

Het is eenvoudig om een inboedelverzekering af te sluiten. Er zijn dan ook vele verzekeraars die een inboedel verzekering aanbieden. Voor je overgaat tot het kiezen van een voor jou geschikte inboedelverzekering is het verstandig om eerst onze inboedel verzekering top 5 tips eens door te lezen.

1. Vraag meerdere offertes op.

Bijna alle verzekeraars die inboedelverzekeringen aanbieden doen dit ook via het internet. Het opvragen van een offerte voor een inboedelverzekering is dan ook zeer eenvoudig via het internet te doen. Beperk je niet tot het opvragen van maar één offerte bij maar 1 verzekeraar, maar vraag meerdere offertes bij meerdere aanbieders van inboedelverzekeringen. Het aanvragen van offertes is gratis, er zitten geen verplichtingen aan vast en de premies kunnen aardig verschillen.

2. Waak voor onderverzekering of oververzekering.

De te betalen premie is grotendeels afhankelijk van de waarde van de inboedel die verzekerd moet worden. Je kunt die waarde op verschillende manieren bepalen of laten bepalen. Je kunt natuurlijk zelf al je bezittingen doorlopen en de bedragen optellen, maar dit is doorgaans de minst betrouwbare methode om de waarde voor de inboedelverzekering vast te stellen. Een andere methode is om de inboedel waarde te laten vaststellen. Dit kan door middel van taxatie of met behulp van de zogenaamde inboedelwaardemeter. Vele verzekeraars hanteren deze inboedelwaardemeter bij het vaststellen van de waarde voor de inboedelverzekering. Het gebruik ervan is eenvoudig, je vult een aantal gegevens in en de inboedelwaardemeter bepaald vervolgens de waarde van de te verzekeren inboedel. De meeste verzekeraars accepteren deze wijze van waardebepaling en geven gelijk een garantie tegen onderverzekering. Het voordeel is dat deze methode eenvoudig is, het de garantie biedt tegen onderverzekering en de te verzekeren inboedel vervolgens automatisch jaarlijks geïndexeerd wordt. Een nadeel kan zijn de kans op oververzekering en de daarbij behorende te hoge premie.

3. Voeg verzekeringen samen.

Vaak geven verzekeraars extra korting als je meerdere verzekeringen bij hen afsluit. Dit kan soms aardig oplopen zeker als het om meerdere verzekeringen gaat. Let er natuurlijk wel op dat de je niet teveel betaald aan de inboedelverzekering die je aan het pakket zou toevoegen, want dan ben je alsnog duur uit.

4. Vergelijk ‘echt verschillende’ offertes.

Als je de prijzen van inboedelverzekeringen goed wilt vergelijken moet je ook echt verschillende offertes vergelijken. Vraag dus niet alleen bij ‘je eigen verzekeraar’ een offerte, vraag ook niet alleen offertes op bij de grote verzekeraars, maar combineer eens een aantal grotere bekende verzekeraars met offertes voor inboedelverzekeringen van de ‘kleinere’ verzekeraars. Dan heb je namelijk ook echt iets om te vergelijken en dat bespaart geld op je inboedelverzekering.

5. Beslis niet in 1 dag.

Vaak sluit je een inboedelverzekering over een langere periode af. Het is zo’n verzekering die je eigenlijk ieder jaar maar weer betaalt en waar je ook vaak geen omkijken meer naar hebt. Toch sta je daar vaak bij het afsluiten niet bij stil. Als je dus een te dure inboedelverzekering afsluit, zal je daar waarschijnlijk ook nog jaren te veel voor gaan betalen. Het is dus van belang dat je een weloverwogen keuze maakt. Beslis dus niet in 1 dag als dat niet nodig is.