Paardenverzekering Paardenverzekering TOP 5


De beste paardenverzekeringen

Een paardenverzekering is bedoeld voor zowel privé eigenaren van paarden en pony’s als voor beroepsmatige paarden en pony eigenaren. De paardenverzekering is een van de meer complexe vormen van verzekering omdat er vele verschillende soorten paardenverzekeringen bestaan. Meestal gaat het ook om de verzekering van iets dat zeer dierbaar is en waar veel tijd, aandacht en geld in gestoken wordt. Dat maakt de keuze van een goede verzekering voor een paard of pony er niet gemakkelijker op. De aanbieders van paardenverzekeringen hebben het er ook niet eenvoudiger op gemaakt, doordat zij allemaal verschillende namen gebruiken voor gelijksoortige verzekeringen. Vaak wordt een paardenverzekering dan ook in pakket vorm aangeboden. Een zogenaamd paarden of pony verzekeringspakket bestaat dan uit verschillende modules die je zelf kunt samenstellen. Denk hierbij aan modules varierend van paarden ziekte-, paarden ongevallen-, paarden uitvaart- en zadelverzekeringen tot en met paarden castratie- paardenvrucht- en dekhengstenverzekeringen.

Zoals je ziet kun je een paardenverzekering zo eenvoudig of uitgebreid maken als je zelf wilt. Je kunt dus ook een paarden verzekering zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. De belangrijkste vragen die je eigenlijk jezelf zou moeten stellen zijn:

  1. Welke risico’s wil ik afdekken door het verzekeren van mijn paard?
  2. Welke premie wil ik hier voor gaan betalen?

De antwoorden op deze vragen zijn afhankelijk van vele factoren en moet je dus echt zelf beantwoorden. Bij de Paardenverzekering Top 5 trachten we één en ander voor je te verduidelijken en proberen we je te helpen met het vinden van de meest voordelige paarden verzekering voor jou en jouw paard. Hiervoor hebben we een aantal paardenverzekeringen en ponyverzekeringen met elkaar vergeleken, zodat jij de beste en goedkoopste paardenverzekering kunt afsluiten.


De Paarden Verzekering TOP 5 (tips)

Het is relatief eenvoudig om online een paarden of pony verzekering af te sluiten. Toch is het wel van belang dat je met een aantal zaken rekening houdt. Daarom de paarden en pony verzekering TOP 5 tips.

1. Kies de juiste paarden verzekering.

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen bestaan er vele verschillende soorten en varianten van paarden verzekeringen. Sommige paardenverzekeringen zijn noodzakelijker dan andere paarden verzekeringen. Wat je dus wilt gaan verzekeren is sterk afhankelijk van verschillende omstandigheden. Bepaal dus vooraf wat je precies wilt verzekeren en als je hier niet uitkomst vraag dan raad aan en laat je goed voorlichten voor je daadwerkelijk overgaat tot het afsluiten van een paarden of pony verzekering.

2. Vraag meerdere offertes op.

Het opvragen van offertes voor een paarden en of pony verzekering is tegenwoordig heel eenvoudig online te doen. Beperk jezelf dus niet tot het opvragen van maar één offerte bij maar 1 verzekeraar, maar vraag meerdere offertes bij meerdere aanbieders van paardenverzekeringen. Het aanvragen van een offerte is gratis en vrijblijvend. Je zult zien dat de te betalen premies aardig kunnen verschillen.

3. Vergelijk verschillende paardenverzekeringen.

Voor je een paardenverzekering of ponyverzekering gaat afsluiten is het van belang om goed de premies en de polisvoorwaarden met elkaar te vergelijken. Dit kan enige moeite kosten omdat niet alle polisvoorwaarden makkelijk leesbaar zijn en vaak ook ondoorzichtig zijn. Toch van belang je er wel in te verdiepen. De goedkoopste paardenverzekering hoeft niet altijd de beste paardenverzekering te zijn. De uiteindelijk te bepalen premie is afhankelijk van vele factoren waaronder de hoogte van het eigen risico en de hoogte van het uiteindelijk te verzekeren bedrag.

4. Wachttijd paardenverzekering.

Als je uiteindelijk besluit tot het afsluiten of oversluiten van een paardenverzekering is er vaak eerst nog een wachttijd van toepassing. Deze wachttijd is ingebouwd door de verzekeraars om zich in te kunnen dekken tegen schades en claims uit het verleden. In de praktijk betekent dit dat schades die zich binnen deze wachttijd voordoen niet verzekerd zijn. Let er dus op bij het afsluiten of oversluiten van een paarden of pony verzekering hoelang deze wachttijd bedraagd.

5. Maak gebruik van kortingen en acties.

Er zijn bijna altijd wel speciale acties van één of meerdere paarden verzekeraars die hun marktaandeel in de paardenverzekeringen willen vergroten. Hierdoor zullen zij tegen zeer aantrekkelijke premies een voordelige paardenverzekering aanbieden. Veel van deze acties zul je op het internet terugvinden. Ook kun je vaak gebruik maken van bepaalde kortingen die je worden aangeboden als je bij een manege of vereniging bent aangesloten. Informeer hier naar wat dit kan je weer aardig wat besparen.