Aanvullende brommerverzekering Aanvullende brommerverzekering

Als bromfietser ben je kwetsbaar voor ongevallen. Het is daarom verstandig om je te verzekeren tegen eventuele schade die je oploopt. Naast de basisverzekering bieden verzekeraars ook een aanvullende brommerverzekering aan. Op deze pagina lees je precies wat deze aanvullende dekkingen inhouden.


Wat is een aanvullende brommerverzekering?

De basisdekking (Wettelijke Aansprakelijkheid) van een brommerverzekering ben je verplicht af te sluiten voor schade die je aanricht aan anderen, diefstal en aanrijdingen. De dekking van de basisverzekering kan je uitbreiden met aanvullende verzekeringsmodules. Met deze aanvullende dekkingen kan je nog meer zekerheid krijgen om na een ongeval niet met hoge kosten te komen te zitten.

Niet alle verzekeraars bieden alle aanvullende dekkingen aan. Ook kunnen de voorwaarden per verzekeraar verschillen en kan de dekking afwijken. Bekijk daarom goed de websites van de verschillende verzekeraars voordat je een keuze maakt.


Rechtsbijstandverzekering

Een van de aanvullende dekkingen is de dekking voor verhaalsrechtsbijstand. Wanneer je deze module hebt afgesloten ontvang je na een ongeval hulp bij het verhalen van de schade bij de verantwoordelijke. In het geval van een ongeval is dat de persoon die het ongeval heeft veroorzaakt. Het kan hierbij gaan om schade aan spullen (materiële schade) of medisch letsel. Zo krijg je altijd snel de vergoeding waar je recht op hebt.


Schadeverzekering opzittenden

De schadeverzekering voor opzittenden dekt de bestuurder en de bijrijder en keert uit bij zowel materiële als lichamelijke schade. Je kan onder andere een vergoeding krijgen voor een medische behandeling, kosten die je maakt doordat je (tijdelijk) invalide bent geraakt en schade aan je kleding of bagage. De uitkering die je ontvangt is afhankelijk van de gebeurtenis en de schade die is geleden.


Ongevallenverzekering opzittenden

Met de aanvullende module zekerheid voor opzittenden krijg je een vergoeding wanneer een opzittende door een ongeluk blijvend invalide is geraakt. Onder `opzittenden` worden zowel de bijrijder als de bestuurder verstaan. Wanneer je komt te overlijden keert deze dekking een bedrag uit aan je nabestaanden. De vergoeding die je krijgt wordt bij het afsluiten van de verzekering bepaald. Je krijgt dus altijd een vast bedrag uitgekeerd. Het maakt niet uit wie de schuldige van het ongeluk is. Ook wanneer je bijvoorbeeld gewond raakt terwijl je aan de kant van de weg een reparatie uitvoert ben je gedekt.


Aanschafwaardegarantie

De extra dekking aanschafwaardegarantie is vaak een aanvulling op de basisverzekering. Veel verzekeraars bieden vanuit de basisverzekering een dekking voor diefstal voor het eerste jaar dat je de verzekering hebt afgesloten. Je krijgt dan de aankoopwaarde vergoed. Met een aanvullende dekking aanschafwaardegarantie krijg je deze vergoeding voor de eerste twee of drie jaar dat je verzekering loopt.


Bestuurders onder 25 jaar

Wanneer je zelf 25 jaar of ouder bent en je brommer uitleent aan een jonge bestuurder (onder de 25 jaar), dan is de schade die deze jonge bestuurder veroorzaakt meestal niet verzekerd. Je draait dan dus zelf op voor de kosten en de WA-schade wordt op jouw verzekering verhaald. Via een aanvullende dekking is het mogelijk om bestuurders onder de 25 jaar mee te verzekeren. Wanneer jij je scooter vaak uitleent is dit dus verstandig om te doen.

Let op! dit geldt dus alleen wanneer je zelf geen jonge bestuurder meer bent en je scooter uitleent.


Accessoires

Vanuit de basisdekking krijg je vaak een vergoeding wanneer er door een ongeval of diefstal schade is ontstaan aan de accessoires van je brommer. Dit is echter vaak maar een laag bedrag. Wanneer je veel met je brommer bezig bent en deze hebt uitgebreid met een hoop accessoires, dan zal dit bedrag niet voldoende zijn. Sommige verzekeraars bieden daarom een aanvullende dekking waarmee het verzekerde bedrag verhoogd kan worden.


Terug naar de pagina: Brommerverzekering Top 5 >